Un escàndol que hom vol amagar

| 1

A l’Espanya «democràtica» del 2022, queden encara milers de morts sense sepultura, als marges de les carreteres, a les fosses comunes conegudes de tots d’ençà de 80 anys. A més, s’hi afegeixen les clavegueres de l’estat, una sèrie d’escàndols, corrupcions, espionatges de líders polítics i en deixo, que la llista és llarga. Tot s’hi val per protegir la monarquia i “la unidad de la patria”.

En aquest context ha començat  el judici de l’ex-comissari de policia espanyol José Manuel Villarejos que deté, ja fa anys, proves sobre tots els afers i se n’ha aprofitat per fer xantatge a individus  i partits polítics implicats.

En aquest context ha començat  el judici de l’ex-comissari de policia espanyol José Manuel Villarejos que deté, ja fa anys, proves sobre tots els afers i se n’ha aprofitat per fer xantatge a individus  i partits polítics implicats.

Passo de llarg els temes politico-financers que no ens concerneixen avui aquí.

El tema del dia, l’immens escàndol, rau de les declaracions que va fer ahir aquell comissari. Va dir davant el jutge, clarament i sense embut, que els atemptats terroristes del 17 d’agost 2017 a les rambles de Barcelona i a Cambrils, que van provocar 17 morts  i centenars de ferits, que aquests atemptats van ser comanditats i executats amb el vistiplau del CNI, els serveis secrets espanyols, per tal de “donar un petit ensurt a Catalunya”, a punt pel referèndum popular de l’1 d’octubre!

El ministre Margallo (afers exteriors, i actualment diputat europeu pel partit conservador) havia declarat al juny 2017 “ a l’agost passaran coses a Barcelona” … i la connexió del CNI havia admès que tractaven amb l’imam de Ripoll, aquell que preparava els atemptats. El govern espanyol s’ha negat a obrir una investigació sobre el cas.

Podeu imaginar el govern francès, preparant un atemptat a una ciutat o amagant-ne el coneixement, just per “donar-los un petit ensurt”? Podeu imaginar que el Parlament francès refusi tres vegades consecutives obrir una enquesta sobre la vinculació d’un cap terrorista i la DGSI?

Perquè els catalans s’ho repensessin abans de deixar, pacíficament,  una papereta a les urnes, van provocar 17 morts de diferents nacionalitats, i molts ferits. Un trauma col·lectiu que res no esborrarà.

Demanem solemnement al Govern Català, als governs dels diferents països tocats pels atemptats i sobretot al Parlament Europeu que condemnin aquests actes i que obrin les investigacions necessàries per tal que es doni a conèixer tota la veritat i que els culpables d’aquests assassinats siguin TOTS condemnats, sense distinció de rang o notorietat.

Els nostres 17 morts, tots els ferits i llurs famílies així com la Democràcia ens ho ordenen.

No deixem, encara una vegada, que s’enterrin atrocitats comeses en nom de “ l’imperi espanyol”, que sobreviu en el caps de dèspotes rancis i nostàlgics d’hores massa fosques.

Anna Beltran

  1. Anna Maria Ribot-Lourdou

    Totalment d’accord amb tu i el que està passant és molt greu perquè és un atemptat en contra de gent innocent i que no tenia res a veure amb la política. Es tracta de nens petits i visitants pot ser de Barcelona. És una infamia i estic pensant ja fa temps que Espanya és un país sota regim de Franco encara representat per una monarquia podrida .
    L’altra questio es com el poble no s’uniex per fer una vaga général ? Si entenc també que la pandémia nos ha fet titelles i la discordencia politic també !
    Com nos han sortirem de tot això ?
    És molt important pel futur del nostre país petit i els nostres nens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *