S’aprova el Pla de Govern del Consell per la República

Un any després de constituir-se de manera oficial al Palau de la Generalitat, el Consell per la República  Catalana entra en una en una nova fase, amb la presentació del seu Pla de Govern, que fixa les prioritats per als propers mesos.
Comença l’etapa del desplegament. El Consell, marca un seguit de fites entre les quals destaquen l’activació d’una xarxa diplomàtica per exercir com a lobby polític, la consolidació d’aliances internacionals, la promoció de propostes legislatives al Parlament, la intensificació del front judicial europeu i la col·laboració en la redacció de la Constitució catalana.
Un dels primers passos que s’emprendran és el d’establir les bases per a l’elecció de l’Assemblea de Representants, que ha de funcionar com a institució paral·lela al Parlament. Aquesta assemblea, serà l’encarregada d’elaborar la Constitució catalana en cas que el Parlament de Catalunya no ho pugui dur a terme. L’essència en què el Consell vol basar el seu funcionament és la participació ciutadana, a través de consultes i debats oberts a la ciutadania. Es tracta, de funcionar amb “una nova cultura democràtica“.
Entre les missions més destacades hi ha la internacionalització del procés català. Per aconseguir-ho s’han establert un seguit d’instruments com el desplegament d’una xarxa de delegacions exteriors que funcionin complementàriament a les de la Generalitat. Alhora, es concentraran esforços per aprofundir en la consecució d’aliances amb altres pobles europeus que reivindiquin el dret d’autodeterminació i es crearà un consell assessor dedicat a la diplomàcia civil.
També preveu donar suport a les campanyes de consum estratègic, en coordinació amb l’ANC.
Economia
El Consell també estudiarà la creació d’un instrument que proporcioni serveis financers als ciutadans inscrits i d’un fons de la República que doti d’estabilitat i robustesa financera les estratègies per a assolir la independència de Catalunya.
Identitat digital
El Consell crearà un document digital que acreditarà la pertinença al Registre ciutadà. Aquest document digital establirà el catàleg de drets que es deriven del fet de ser membre del Consell: drets de participació política, drets vinculats als serveis que ofereixin les iniciatives econòmiques vinculades al Consell.
En la mesura que l’exercici d’aquests drets requereix de la gestió de dades personals dels membres del Consell, el document digital de pertinença al Consell es basarà en la identitat digital sobirana (IDS). Gràcies a les tecnologies de la informació descentralitzades (blockchain) apoderarem el ciutadà, fent que sigui ell i no cap administració pública ni cap corporació privada, qui sigui propietari de les seves dades i gestioni l’accés a aquestes dades per part de tercers de manera lliure i segura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *