Primeres eleccions al Parlament de la República de Catalunya

| 0

Les primeres eleccions de la República de Catalunya son aquí! Vet aquí un titular que necessita matisos. 

Les primeres eleccions de la República de Catalunya son aquí! Vet aquí un titular que necessita matisos. 

Per què? Evidentment tots tenim ganes de participar en aquest esdeveniment que ens defineix com a demòcrates. Sobretot perquè en aquesta ocasió els catalans del Nord tindrem una representació en l’arc representatiu polític català. El Consell per la República Catalana necessita que els seus components (98.521 al moment d’escriure aquest article) triïn, mitjançant el vot, als seus representants per reflectir la transversalitat de la societat que el composa.

Com funciona? La República Catalana avança en un format modern i digital que ens permet a tots els que tenim una identitat ciutadana catalana, independentment del nostre lloc de residència, poder exercir el nostre dret a votar i triar un representant. En el repartiment de circumscripcions Catalunya Nord té un representant propi. L’elegit serà el candidat més votat pels electors nord catalans i el vot es podrà emetre a través de l’aplicació o la pàgina web del Consell per la República. Per més informació adreceu-vos als voluntaris o consulteu l’enllaç: 

Quins candidats? Tothom que formi part del Consell per la República pot presentar-se com a candidat en la seva circumscripció. En l’enllaç que acabi de posar, es poden veure els terminis de presentació de candidatures. Recordem que Catalunya Nord tindrà un elegit propi. S’ha de remarcar que el Consell per la República Catalana prioritza les candidates ja que en cada circumscripció seran elegides les candidates més votades fins a cobrir la meitat dels representants corresponents; i un cop feta aqueixa primera assignació, seran elegits els candidats i candidates amb més vots. 

Quan? Aquesta és la novetat dels últims dies. La data prevista en un principi era l’1 d’Octubre, per raons prou òbvies era una data molt encertada i significativa. Per motius d’organització els Consells Locals han demanat més temps per preparar les seves candidatures. Es per això que les eleccions del Consell per la República s’han ajornat al 29, 30 i 31 d’octubre. Aquest canvi té una incidència directa amb el calendari de presentacions de candidatures.

El referèndum de l’1 d’Octubre de 2017 va ser l’acte fundacional de la República Catalana. Amb aqueixes eleccions al Parlament del Consell per la República Catalana continuem marcant el calendari de fites cap a la independència de Catalunya. Per Catalunya Nord també serà el dia que tindrem representació política en el procés d’alliberament nacional, tot i enriquint el concepte de Països Catalans.

Carles Garsaball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *