Entrevista #8 Jordi Pesarrodona

| 1

Jordi Pesarrodona ha respost a les qüestions de la Delegació del Consell per la República

Fred: Jordi Pesarrodona, gràcies per passar un moment amb nosaltres! Ara voldríem saber la teua opinió sobre l’estat actual del Consell per la República

Jordi: Primer de tot vull agrair la feina que feu a Catalunya Nord, us devem moltes coses, sense Catalunya Nord no hagués sigut possible el referèndum.
Sobre el Consell he de dir que és la democràcia absoluta. Allò que hem somiat moltes vegades de llistes obertes… això serà l’assemblea dels representants que ara s’està creant. Qualsevol persona pot ser candidata i no representa cap partit, sinó ella mateixa.
Aquesta democràcia que portarà l’assemblea de representants és imprescindible per construir la República Catalana, i l’estem construint des d’ara. No deixa de ser un parlament, que triarà el seu president, Etc…

Segona cosa: Com que el Consell és a fora de l’estat, la justícia i la política espanyoles tan acostumades a potinejar-ho tot amb totes les eines hereves del franquisme, ara no pot perquè és a fora de les seues urpes i de la seua “legalitat”.
I afegeixo que aquesta Assemblea de representants penso que pot veure coses extraordinàries que passin a la Catalunya del Sud en els temps que vénen.

Fred: Quin article voldries que hi hagués a la futura Constitució Catalana?

Jordi: Seria un article que diria: “s’ha constituït en un petit país una república en el cor d’europa socialment justa amb tots els drets socials. Una república amb els drets socials millors, feminista, integradora, igualitària.
I que també reconegués que Catalunya era una de les democràcies més velles d’Europa i que ara es torna a consolidar després de segles.

i una cosa més: la Republica Catalana és extensa i recuperarà els territoris ocupats pels veïns com Catalunya Nord

Fred: Gràcies,

Jordi: (treu un nas de pallasso de la butxaca) Si portar un nas de pallasso és  delicte, ho diem ben clar,  tots sem delinqüents! (se’l posa)

Salut i revolució!

 1. Anna Maria Ribot-Lourdou

  Moltes gràcies Jordi !
  T’he conegut el 29 de febrer à Perpinyà feien de voluntari i nos hem abraçat posem-nos el nas vermell tot dos.Ha sigut un moment d’intensa emoció entre germans del Sud i del Nord.
  Sóc d’Elna i molt orgullosa del acte d’Òmniun, no hi he pogut anar però també quin dia intens d’agermanament i llibertat democràtic amb els que eren à la presó o exiliats.
  T’estimi molt per la teva valentia i l’amor del nostre petit país.
  Un petonet ben fet amb el nas de pallasso.❤

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *