Elna

| 1

Elna… magnífic poble, magnífica catedral… i magnífica història !

Segles de mantenir-se tossudament catalans. Sempre fidels als comtes de Barcelona, al rei d’Aragó… al president de la Generalitat…

El segles passen, la manera d’anomenar la persona que representa la unió de la terra catalana canvia, però l’esperit és el mateix.

Ahir es va viure a Elna un esdeveniment que podria semblar anecdòtic, « un més entre tans »…però amb un simbolisme que ara, com tans segles abans, necessitem.

Represaliats – Antic Col·legi Paul Langevin – Elna Catalunya Nord – 16 de juliol de 2021 –
Foto autor: Pasqual Tirach

Tots els líders junts, els exiliats, els presoners, càrrecs electes, membres de les associacions civils… aquesta imatge és necessària.

Aqueixos tres anys de repressió ens han fet molt més mal que el que ens pensem. Mal moral, mal de cansament, de desconfiança, pèrdua d’il·lusions… o això ens han volgut fer creure aquells a qui els convé.

Ahir Elna ens va demostrar que és un poble català, secular, i solid com la seva catedral.

Prenem exemple. Que no ens guanyi el dubte. Els que segles de persecucions no han suprimit, no ho han desfet gairebé quatre anys de repressió.

Els catalans som com la catedral d’Elna. Grans, multiseculars, solids i dempeus. I cada pedra compta per aguantar el conjunt de l’edifici.

Anna Beltran

  1. Anna Maria Ribot-Lourdou

    Bon dia Anna ,
    El teu article es exactement al que es Elna.Soc d’Elna i hé sigut 13 anys régidora d’animacio i cultura amb el Nicolas Garcia com alcalde (2001-2014).Tenim 27 ségles d’historia i hem trobat la mes antica església del département : Sant Esteve de 550 aprés JC.Assatjada per el borbó Philippe le Hardi en 1285 han crémat tot el poble à dintre de la cathédral actual i seguim amb el cap ben alt, orgullosos també de la nostra Maternitat Suissa et l’Elisabeth Eindenbenz (597 nens de varies nacionalitats salvats dels camps de concentracio durant la retirada.
    Visca Elna i la républica catalana ❤

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *