El parlament del Consell per la República Catalana se constitueix a Catalunya Nord

| 3

El cap de setmana passat, a Canet (de Rosselló), el Consell per la República Catalana va continuar el seu desplagament institucional. Dues setmanes després de l’elecció telemàtica dels 121 representants de l’Assemblea de Representants (és a dir el parlament del Consell per la República), va tenir lloc al mas Conte la primera reunió d’aqueixa assemblea. Un cop més el Consell per la República va triar Catalunya Nord per organitzar actes institucionals en què participaven com ja és habitual els principals responsables del Consell que són els eurodiputats Puigdemont, Comín i Ponsatí, la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie, la presidenta del Parlament de Catalunya Laura Borràs…, però aquest cop el principal protagonista era la recent elegida Assemblea de Representants que havia de constituir la seua mesa per començar a funcionar i crear comissions de treball. El resultat de la votació dels 121 representants per designar la mesa és tot un poema… 

  • Presidenta de la mesa : Ona Curto, regidora de la CUP a Arenys de Mar 
  • Vicepresidenta primera : Maria Costa Baqué, batllessa dels Banys d’Arles 
  • Vicepresident segon : Jordi Pessarrodona, exregidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada 
  • Secretari primer : Joan Puig, militant històric d’ERC 
  • Secretària segona : Assumpció Lailla, diputada de Demòcrates 

Aquest acte constitutiu de l’Assemblea de Representants a més de legitimar la institució que és el Consell per la República també demostra una voluntat inqüestionable de transversalitat política d’aqueix parlament. Una AR presidida per una regidora de la CUP amb una vicepresidenta que és batllessa d’un poble de Catalunya Nord, afegint-hi una bona representació d’ERC, té la seua gràcia, no?  

L’altre aspecte que crida l’atenció en la composició d’aqueixa mesa és la designació de Maria Costa com a vicepresidenta primera. És cert que la batllessa dels Banys d’Arles ja ha afirmat públicament i en repetides ocasions el seu compromís per defensar la causa de la independència de Catalunya, però no fa pas cap dubte que la seua designació com a vicepresidenta resulta del fet que sigui un carrec electe de Catalunya Nord. Per tant, el Consell per la República confirma la seua voluntat de fixar el conjunt dels Països Catalans com a marc nacional català. 

Si bé a Canet s’acaba de crear una eina imprescindible per legitimar el Consell per la República Catalana, també és veritat que tot queda per fer a l’AR, començant per autodefinir la seua funció i el seu funcionament. L’AR serà a l’alçada de les esperances que ha fet néixer ? L’AR sabrà prosperar en la internacionalització del conflicte nacional amb Espanya ? L’AR sabrà aplegar l’independentisme ? L’AR sabrà coordinar una estratègia comuna de l’independentisme per preparar un nou embat contra l’estat espanyol ?… 

Josep Bonet

El 14 de novembre de 2021 els 121 representants de l’Assemblea del CxR s’han reunit a Canet

3 Responses

  1. Faixeda Pérez Jeroni

    Evidentment content de veure la constitució del nostre CxR i veure que avancem en la construcció del País. No vaig poder votar i ho vaig intentar fins l’últim minut. No vaig poder accedir a la meva secció tot i tenir ID. Igualment, sóc content del resultat i sóc un més per avançar amb l’equip elegit! Sí, feina tenim i sabem que anirem avançant! Bona feina i il.lusió.

  2. Jean françois Sitja

    L’obra comença, llarga, difícil i plena d’esculls. Bon vent, vela i barca nova a tot l’equip del consell per la república. Sou l’esperança no d’un poble sinó d’una nació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *