El Consell per la República acaba el seu desplegament institucional

| 0

i disposa d’ara endavant d’un parlament elegit i d’un equip de govern renovat

El Consell per la República Catalana va presentar aqueix passat 8 d’abril a Ribesaltes l’equip de govern escollit pel President a l’exili Carles Puigdemont, tancant així el procés de legitimació de la institució.

En la seua etapa fundacional, el Consell per la República se va construir a partir del govern a l’exili i el seu president Carles Puigdemont, en tant que dipositaris directes de la legitimitat sorgida del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre de 2017.

En els darrers mesos el Consell per la Repíblica Catalana ha anat desplegant la seua estructura institucional amb les etapes següents :

– els 29,30 i 31 d’octubre de 2021 va tenir lloc l’elecció dels 121 membres de l’Assemblea de Representants. Els més de 100.000 membres del CxR van ser cridats a votar telemàticament per designar els representants del parlament del CxR per un mandat de 2 anys. La representant elegida per la circumscripció de Catalunya Nord va ser Maria Costa, batllessa del municipi de Els Banys.

– El 14 de novembre de 2021 va tenir lloc a Canet de Rosselló la sessió constituent de l’Assemblea de Representants durant la qual els membres de l’AR van votar per designar la mesa, una mesa que també té representació nord-catalana ja que Maria Costa en va resultar elegida vicepresidenta primera.

–  El 5 de març, l’Assemblea de Representants es va reunir tornar a Canet de Rosselló per investir el futur president. El president en exercici, Carles Puigdement, va aconseguir 102 vots a favor sobre els 121 votants de l’AR.

– El 8 d’abril, el President del CxR va presentar a Ribesaltes el seu equip de govern renovat Presentació dels diferents membres del nou Govern del CxR

Després d’aqueix desplegament institucional del Consell per la República ara toca fer efectiu el desplegament del « Preparem-nos », és a dir el full de ruta del Consell per la República Catalana Primera declaració política del nou Govern del CxR

Des de la Delegació a Catalunya Nord del Consell per la República vos  desitgem a tots vosaltres, membres del Govern del Consell, membres de l’Assemblea de Representants, membres de les estructures locals que són els Consells Locals i les Delegacions, tots els encerts estrarègics i la màxima determinació per dur a terme el procés iniciat amb el referèndum d’autodeterminació del l’1 d’octubre del 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *