DEL CONSELL DE CENT…. AL CONSELL PER LA REPÚBLICA

| 0

Sóc conscient que el títol és un xic provocador i ho assumeixo.

Però la veritat històrica és inqüestionable. Al segle XI, Catalunya tenia el primer Parlament europeu i es deia “ASSEMBLEA DE PAU I TREVA”.

Al  1213, Jaume I el Conqueridor va donar l’acord per fundar les primeres CORTS CATALANES i al 1249 es fundà el “CONSELL DE CENT” per dirigir i governar la ciutat de Barcelona, amb un poder decisiu tal que en plena guerra civil no varen dubtar en escollir un successor portuguès en contra del Rei d’Aragó perquè els hi semblava millor per Barcelona, que en aquells temps representava el que passava  a la major part del Principat.

Aquest antic i venerable Parlament va regir el destí català fins la nefasta abolició per Felip V el 1714.

Des de llavors els catalans esperen poder recuperar la Mancomunitat Catalana abolida. De moment “les Espanyes” només ens han atorgat la Generalitat el 1931 i amb entrebancs…

Molt bé; i què fem ara? continuem esperant 307 anys més?

O aprofitem la magnífica ocasió que se’ns presenta i utilitzem el “nou Consell de Cent”, que avui es denomina “CONSELL PER LA REPÚBLICA”, i representa no sols Barcelona sinó la totalitat dels Països Catalans, i lluitem per a recuperar els nostres drets i llibertats?

Tenim una eina transversal (veieu la composició!), lliure de les represàlies de l’Estat espanyol, a qui podem donar el poder de preparar la República Catalana, moderna, digital, europea, democràtica i lliure!

El Consell per la República va fer un manifest, es diu “PREPARE’M-NOS”.

Jo tinc ganes d’anar més lluny i dir a tots els catalans del més petit raconet dels Països Catalans: EMPODEREM-NOS!!!

No esperem que ens ho donin, no comptem amb institucions que tenen les mans lligades per la repressió i el “dia a dia” (necessari cert, però que no ens durà a la REPÚBLICA) .

CATALANS, no esperem més, empoderem-nos, cadascú al seu lloc, defenent el català, tallant la Meridiana, fent cultura o fent el que us sembli més adient, però no ens quedem a casa plorant pel que vàrem ser… Exigim dels polítics que ens portin a on VOLEM TORNAR A SER.

Visca Catalunya lliure i Republicana.

Anna Beltran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *