#9 Entrevista Josep Guia

| 0

Hem encontrat en Josep Guia a Salses en el marc de l’APLEC 2021 de la Porta dels Països Catalans. Forma part del grup impulsor d’una Delegació del País Valencià.

Josep Guia i Marín  és un activista polític i professor universitari català, doctor en Matemàtiques i en Filologia per la Universitat de València. És vicepresident del patronat i professor de la Universitat Catalana d’Estiu i membre dels patronats de les fundacions Gaetà Huguet de Castelló de la Plana i Vicent Andrés Estellés de Burjassot i de la Junta Directiva de la Societat Coral el Micalet de València. Des del 2020 és vicepresident d’Independentistes d’Esquerres. (Font: Viquipèdia)

Fred Moné: Quin és el teu punt de vista sobre el Consell per la República?

Josep Guia: Em vaig apuntar al Consell per la República des del primer moment i ara mira si estic identificat amb la seua necessitat i el seu futur estem creant la Delegació del CxR al País Valencià. Esperem que amb un parell de mesos estigui enllestida.

FM: El caràcter transversal penses que és clau?

JG: El caràcter  transversal és clau per la Delegació però és clau per la dinàmica cap a la independència. Els anys 80 des del PSAN dèiem que per a assolir la independència calia un front d’alliberament nacional de composició interclassista que prioritzi la independència.
Ja s’ha dit als anys 80 i ara veiem que és absolutament necessari. Sense aquesta transversalitat no és possible arribar a la independència.

FM: quin seria l’article que voldries llegir a la Constitució Catalana?

JG: l’article que crec necessari, avui que estem a Salses és un article de Constitució oberta a possibles futures incorporacions dels territoris de la resta dels Països Catalans.

A Alemanya va ser possible la reunificació justament perquè la constitució de la República Federal tenia un article que feia possible la incorporació de l’Alemanya de l’Est.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *