#10 Entrevista Esther Fernandez

| 1

Fred Moné: Bon dia, avui en presència de l’Esther per a fer el balanç de l’acció dels voluntaris de la Delegació del CxR.

Esther Fernandez: La nostra república l’hem de fer entre tots. Des de la delegació teníem clar que havíem de tornar als carrers. Hi havíem de fer punts d’inscripcions, primer sabíem que teníem un grup de voluntaris valents per a aixecar-se ben d’hora per anar a muntar la paradeta i gent formada per a fer inscripcions. Hem començat per Ceret, hem continuat pels Banys, Banyuls, Argelers, Sant Cebrià, Elna.

FM: penses que el balanç és positiu?

EF: La valoració que fem dels punts d’inscripcions als mercats és molt positiva.
En 3 mesos ja hem sortit més de 40 vegades, hem fet inscripcions al CxR i també a la Delegació però el més important és que tenim presència al carrer. Tenim contacte de proximitat. Ajudem a internacionalitzar i a mostrar la nostra voluntat i la nostra capacitat de continuar la lluita per la nostra llibertat. Faig una crida a tots els voluntaris, la seua tasca és important i necessària. Els punts d’inscripció permeten transmetre documentació, informació, inscriure gent i donar accés a la Identitat Digital. Hi ha gent que demana com pot ajudar. Doncs inscriure’s és ajudar, i formar part de la Delegació és ser voluntari, ajudar a fer més actes i més esdeveniments. Més inscrits, més legitimitat per a continuar el que vam començar l’1 d’octubre del 2017.

FM: Ens pots explicar una anècdota:

EF: Recordo un noi català que viu a Nova York, sabia el que era el CxR però no sabia com inscriure’s, i es va inscriure.
Vull agrair tots els voluntaris de la Catalunya del Nord amb força ànims, esperança i unitat … participen i col·laboren i ajuden a fer crèixer el CxR i faran que la República esdevingui una realitat. –

FM:  Quin article voldries llegir a la Constitució catalana?

EF: M’agradaria una Constitució amb el respecte imprescindible dels Drets Humans. Més justícia, més igualtat, més llibertat d’expressió per una democràcia plena. Una societat i una vida sense cap mena de violència, el dret a la salut i un nivell de vida suficient, una protecció total dels infants, un accés per a tots a un habitatge decent, a l’ensenyament i a la cultura. 

FM: Crec que ara comences un nou camí, amb més implicació

Ara em presentaré a les eleccions de l’Assemblea de representants del CxR.

  1. Marie Therese Pull

    Moltes gràcies Ester per tota la implicació,per tota la feina , ànims i sort per les eleccions . Una abraçada forta .Mithé

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *