La Delegació del Consell a la Catalunya Nord fa la seva presentació oficial a Perpinyà

Aquest dijous, s’ha fet la presentació oficial de la Delegació del Consell per la República Catalana al cinema Castellet de Perpinyà. A l’acte, hi han participat els membres del Consell de Govern del Consell per la República, Lluís Llach i Carme Garcia, a més d’un vídeo que el president Carles Puigdemont ha fet per a l’ocasió.
En el seu missatge, el president Puigdemont ha agraït a la Catalunya Nord les mostres de “solidaritat republicana” que ha tingut amb la Catalunya Sud, en referència a la contribució que va fer guardant les urnes de l’1-O i a les recents ajudes en els talls de la frontera.
“Es fruit d’un sentiment molt arrelat en la societat nord-catalana, i està arrelat per un dels valors segurament més republicans que hi ha: la fraternitat, que ens ha agermanat millors que mai als dos costats dels Pirineus. Us hem necessitat i us hem tingut”, ha agraït. “Espero, i estic convençut que serà aixi, que aviat ens podrem veure en persona aquí a casa vostra, per poder fer passes cap a aquesta idea de República catalana que compartim”, ha apuntat.
A l’acte han assitit unes 150 persones i s’han fet 80 noves altes al Consell. La presentació ha rebut el suport de personalitats nordcatalanes com Catherine Barrere, Jean Paul Alduy, Thierry Meyer, Miquel Arnaudies, Annabelle Brunet i Joan Daniel Beszonnoff. Els 8 membres fundadors dde la nova Delegació són Francesc Bitlloch, Josep Bonet, Jaume Domènec, Carles Garsaball, Joan-Lluís Lluís, Hervé Pi, Carles Sarrat i la que n’és la presidenta, Júlia Taurinyà.